2011-03-01 17:13:54• hírek • Szatmar.ro

„Nem a név számít, csak a teljesítmény”

A keddi edzés után a Sportlíceum termében bemutatkozott a sajtónak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának új igazolása, Abi Olajuwon. Az eseményen a 23 éves játékos mellett részt vett Éles Péter csapatmenedzser, Dan Fleseriu vezetőedző valamint Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke.

Fleseriu mester a beszélgetés elején felhívta a figyelmet arra, hogy Olajuwonnak minden bizonnyal szüksége lesz egy kis időre, amíg beilleszkedik a csapatba. Kiemelte, hogy Abi játéka az agresszív kosárlabdát képviseli, amire viszont a román bírók nem igazán vevők. „Örülünk Abi leigazolásának, ám kell egy kis idő, amíg hosszászokik az itteni kosárlabdához, és beilleszkedik a csapatba. Ő elég agresszív kosárlabdát játszik, ami a romániai játékvezetői felfogás miatt nem éppen szerencsés dolog. De már játszott Európában és bízom benne, hogy nem lesz gond a beilleszkedés, három-négy mérkőzés alatt megoldja ezt is", mondta a VSK edzője.

Éles szerint ezzel az igazolással vált igazán teljessé a VSK kerete, mert ezzel megnövekedett Fleseriu mester rotációs lehetősége is. „Sajnálatos a szövetség elnökének a nyilatkozata, melyben már előre odaadta az első helyet az Aradnak. Nem akarunk erre válaszolni, de az utolsó pillanatig harcolni fogunk a bajnoki címért", mondta Kereskényi is, aki ezzel nem mellesleg kijelölte a csapat szezon végi céljait is. „Két és fél évvel ezelőtt azért igazoltam Szatmárnémetibe, hogy egyszer bajnok legyek a csapattal. De ha idén csak ezüstérmesek leszünk, akkor sem kell kudarcként felfogni", mondta Fleseriu.

Abi minden esetre egy komoly meglepetést is beígért arra az esetre, ha a csapattal bejutna a fináléba: meghívná világhírű édesapját, Hakeem Olajuwont Szatmárra. És szerinte a jelenleg Jordániában élő, két NBA bajnoki címet nyert papa nem is mondana nemet. A fiatal center ugyanakkor leszögezte: bár büszke édesapjára, a pályán nem a név számít, csak a mutatott játék, a teljesítmény. „Nem akarom gyökeresen megváltoztatni az együttes játékát, csupán a maximumot szeretném kihozni magamból, hogy ezzel a gárda el tudja érni a céljait. Szerintem nem a név számít, hanem, hogy miként teljesít az ember, ez alapján kell megítélni valakit. Annak viszont örülök, hogy édesapámat a világnak ezen a részén is sokan ismerik, és tisztelik", mondta VSK legújabb légiósa. Abi egyébként a VSK-ban a 34-es számmal fog játszani, amivel az apja világhírűvé vált. Meze egyelőre nincs - rövidesen azonban megérkezik a gyártótól - ugyanis női mezben XXL-es felszerelése nincs a csapatnak, ugyanis ilyet hord a 193 centis és 103 kilós center.


Dan Fleseriu legújabb tanítványának magyarázza elvárásait
Dan Fleseriu legújabb tanítványának magyarázza elvárásait


Alon Abisola Arisicate Ajoke (mert ez a leányzó tisztességes neve) elárulta, hogy nagyon szeret Európában játszani, mert az amerikai női profi ligával, a WNBA-val ellentétben, az öreg kontinensen a nézők komolyan szurkolnak a kedvenceik meccsein. „Itt nagyon szeretik a női kosárlabdát is, és amit eddig Szatmáron tapasztaltam, elmondhatom, a VSK igen erős és egységes csapatnak tűnik, úgy érzem befogadtak, és így nekem is hamar menni fog a beilleszkedés", vélte Olajuwon.

Abi Olajuwon
Abi Olajuwon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: